top of page

Român

Danube Delta, Romania

     Aceasta sectiune a site-ului vrea sa demonstreze ca exista si alte limbi in afara celei engleze. Destul de multe, daca stau bine sa ma gindesc, desi aici am inclus scrieri numai din sapte limbi : velsa, franceza, kernewek spaniola, slowenisch, romina si chineza.

     Pentru aceasta poezie ii multumesc lui Petru Iamandi. Despre autor veti gasi o notita biografica putin mai jos. Despre cel care mi-a trimis poezia veti afla mai multe amanunte (in engleza) in sectiunea dedicata oaspetilor din acest web site.

     Trebuie sa mentionez si, in acelasi timp, sa ma scuz ca nu am putut folosi decit fontul 'Times New Roman'. Bineinteles ca am si altele dar totul a depins de sistemul folosit de fiecare dintre cei care mi-au trimis materiale. Times New Roman este compatibil cu velsa, franceza si spaniola, dar nu si cu romina, unde se folosesc semne diacritice. Si, desigur, chineza este redata in alfabetul latin. Dar important este ca ne-am straduit ca totul sa iasa cit mai bine!

MIHAI EMINESCU - NOTA BIOGRAFICA

     poetul national al Romaniei, un poet romantic care isi imagineaza cosmogonii unde eroi demonici comenteaza cu scepticism istoria si existenta individului; poezia lui, muzicala si armonioasa, impleteste chemarea ubirii, dureros de voluptuoasa, cu cea a naturii paradisiace.

PETRU IAMANDI - NOTA BIOGRAFICA

     n. Galati. Lector la Universitatea din Galati, specialist in literatura engleza si romana, cudeosebire in SF. A tradus 11 volume din engleza in romana, 5 volume din romana in engleza si a redactat sau coredactat 6 carti. Este si autorul unui dictionar englez-roman si a scris in colaborare 6 manuale de limba engleza. A publicat numeroase traduceri din engleza (eseuri, poezie, proza si articole) in Romania; multe dintre traducerile lui in limba engleza au aparut in Marea Britanie si SUA.

bottom of page