top of page

Slowenisch

Divje cvetje v Sloveniji

Ta del prispevkov opozarja, da obstajajo na svetu poleg anglescine se drugi jeziki. Uspelo mi je vkljuciti na tem mestu literarna dela v sedmih jezikih: valisanskem, francoskem, spanskem, romunskem, kitajskem, kernewek, slovenskem in keltskem.

Za pomoc pri izbiri primerov se zahvaljujem profesorju Herbertu Kuhnerju. O njem in drugih navedenih avtorjih objavljam kratke biografske podatke.

Koncno je treba se posebej omeniti, da sem se namenoma omejil na pisavo Times New Roman. Vsak bralec ima v svojem racunalniku prav gotovo tudi alternativno pisavo. Times New Roman je sicer primerna za valizanski, francoski, spanski in keltski jezik, ne pa za romunskega in slovenskega, ki imata druge diakriticne znake.

 

MILENA MERLAK - biografski podatki

Milena Merlak Detela (1935 - 2006). Draga Milena, bila si pisateljica, velika pesnica z mocno izpovedno silo. Segla si ze na tej zemlji v nadnaravni svet, kjer se zdaj nahajas. Priporocila si nam svoje pesmi "ne samo kot intimno pesnisko branje v samoti, ampak tudi kot prakticno uporabljiv prirocnik" za javne in privatne priloznosti. Milena, na svidenje!

HERBERT KUHNER - biografski podatki

Herbert Kuhner se odil leta 1935 na Dunaju. Od lete 1939, ko se je izselil, je odrashchal in se sholal v ZDA. Od leta na Dunaju. Je avtor rolmanov, pesmi in igert tert ja objavil shreveline prevoid poezuije, med njimi Austrian Poetry Today (Schocken Books, New York, 1985), If the Walls Between Us Were Made of Glass: Austrian Jewish Poetry (Verlag Der Apfel, Dunaj, 1992).

bottom of page